Kulinarny recycking

Kulinarny recycking. 2018-01-25 15:35.

Kiedyś kupiliśmy za dużo chleba... a że chleba się nie wyrzuca zamroziliśmy go. Aż tu Ewa wpadła na pomysł, że można go wykorzystać na zajęcia kulinarne i zrobić hmm coś pomiędzy pizzerką a omletem. Otóż z chlebów wykrawamy środki i odkładamy je na bok. Na patelni podsmażamy ... to co mamy! U nas cebulka, pieczarki i czerwona papryka. Przyprawiamy aromatycznie. I teraz największa atrakcja! Na czystej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, układamy nasze okrągłe skórki chlebowe, do każdej nakładamy nieco farszu, wbijamy na wierzch jajko i przykładamy rokiem chlebka. Chwilkę podsmażamy i obracamy na drugą stronę. Gotowe! Smacznego! u nas było bardzo smacznie! Dziękujemy Ewie Seher i Gosi Insiak za wyjątkowe zaangażowanie